Fathia Latiff Nak Polis Yang Kena Lempang Itu Juga Dikenakan Urine Test Untuk Ganja ?

Farid Kamil didakwa mengamuk dan menyerang anggota polis dan dua orang awam di Balai Polis Kota Damansara, semalam menggemparkan satu Malaysia. Tambah mengejutkan polis mengesahkan pelakon itu turut positif dadah.

Terpanggil dengan laporan berkenaan, rakan artis melalui media sosial masing-masing menyuarakan pandangan mereka mengenai Farid. Maklumlah, bila bekerja bersama dan berkawan mestilah mereka tahu perangai sebenar Farid kan.

POLIS ITU JUGA HARUS DI PERIKSA AIR KENCING

Tidak ketinggalan memberi komen adalah aktres sensasi Fathia Latiff. Fathia menerusi tweetnya mengatakan tindakan Farid itu berpunca dari kemarahan dan ganja tidak wajar dipersalahkan.

Tambah panas, dia juga meminta polis yang mendakwa diserang untuk diuji kandungan air kencingnya. Aik, sampai ke situ pula?

Khir Rahman pertahan Farid, Diana

Pelakon dan pengarah, Khir Rahman meluahkan sokongannya kepada Farid dan menyifatkan pelakon berkenaan dan isterinya adalah orang yang baik. Kedua-dua mereka pernah berlakon di bawah arahan Khir sebelum ini.

Beto Kusyairy tuju tweet buat Farid?

Sementara itu, pelakon berkarakter Beto Kusyairy memuatnaik tweet yang memberi gambaran seolah ditujukan buat Farid. Dia berharap segalanya dipermudahkan bagi aktor Tombiruo itu setelah pelbagai kecaman dan perlian diterima Farid di media sosial sejak semalam.

Tambah Beto, manusia akan membuat spekulasi seperti mengetahui semua benda. Tambah parah kalau melibatkan tohmahan kepada keluarganya. Manusia hari ini, menurut Beto susah bertimbang rasa dan jarang ditemukan hari ini.

‘Kepada Musibat Yang Bocorkan Gambar Tu..’ – Respon Sharnaaz Ahmad Isu Farid Kamil

Semenjak tersebarnya berita penahanan pelakon popular, Farid Kamil semalam pelbagai respon yang diterima daripada netizen. Ada yang mengkritik tidak kurang juga yang menyokong dan yakin pelakon berkenaan tidak bersalah. Isterinya Diana Danielle setakat ini masih berdiam diri namun ruangan komen instagramnya telah ditutup.

Rakan artis, pelakon Sharnaaz Ahmad di twitter memberikan kata sokongan buat Farid Kamil. Malah, dia juga ada meninggalkan pesanan ini.

Be strong Farid

Di Twitter, Sharnaaz Ahmad telah meluahkan rasa terkilan dengan sesiapa yang telah membocor dan menyebarkan gambar Farid Kamil. Sharnaaz menulis lagi, bagaimanakah dengan maruah keluarga Farid Kamil? Hari ini anda mungkin bahagia, tetapi bila-bila masa sahaja Tuhan boleh menguji.

Gambar yang tersebar di laman sosial

Di ruangan komen, ramai yang menyokong kenyataan Sharnaaz tersebut. Mereka mahukan penjelasan daripada kedua-dua belah pihak supaya perkara ini adil. Ramai juga yang bersimpati dengan nasib yang menimpa Diana Danielle dan anak, pasti sekarang ini Diana sangat tertekan dan sedih.

Sumber: Fathia Latiff , Beto Kusyairy , Khir Rahman via OhBulan