Isteri wajib tahu, lakukan ini jika suami ‘Minta’ setiap hari, No 5 yang penting dilakukan

Setelah berkahwin, isteri dan suami mempunyai kedudukan masing-masing yang memiliki tanggungjawab pada kedudukan lain. Video ini menunjukkan kewajiban seorang isteri terhadap suami.

Sebelum kita melihat kewajiban seorang isteri terhadap suami, mari kita lihat dahulu definisi kewajiban.

Kewajiban adalah tindakan yang diperlukan oleh seseorang, sama ada hukum atau moral. Terdapat juga kewajiban dalam konteks normatif lain, seperti kewajiban etika, kewajiban sosial, agama dan mungkin dari segi politik, di mana kewajiban adalah persyaratan yang harus dipenuhi.

Ini adalah tanggungjawab undang-undang, yang boleh dikenakan penalti untuk kegagalan, walaupun sesetengah orang diwajibkan melakukan tindakan tertentu atas sebab-sebab lain, sama ada sebagai tradisi atau alasan sosial.

Kewajipan berbeza-beza dari orang ke orang: misalnya, seseorang yang memegang jawatan politik pada umumnya mempunyai lebih banyak kewajiban daripada warga dewasa yang rata-rata, yang sendiri akan mempunyai lebih banyak kewajiban daripada seorang anak.

Kewajipan pada umumnya diberikan sebagai balasan untuk peningkatan hak atau kuasa individu. Sebagai contoh, kewajipan untuk kesihatan dan keselamatan di tempat kerja dari majikan kepada pekerja mungkin memastikan keluar api tidak disekat atau memastikan bahawa palam dimasukkan dengan tegas.

Perkataan “kewajipan” juga boleh menetapkan kewajipan bertulis, atau perkara seperti nota bank, syiling, cek, bon, setem, atau sekuriti.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui kewajiban seorang isteri terhadap suami.